Information från rektor

 Informationsbrev Kristineberg

Hej!

Nu har hela hösten snart passerat. Vi har på många sätt haft en väldigt arbetsam hösttermin. Det är mycket som har skett och det har stundtals varit väldigt intensivt. Vi ska inte tynga er med detaljer. Men det som ni säkert kan ha märkt att vi periodvis haft mycket ordinarie personal borta. Det är normalt att folk blir sjuka och har exempelvis vård av barn. Detta kommer alltid i perioder. Samtidigt har skolor som organisation inte haft marginaler. Vi har  därför inte alltid kunnat genomföra allt enligt plan. Men vi är ändå stolta över sättet vi faktiskt tagit oss igenom terminen. Vi håller fortfarande på att bygga upp våra rutiner och traditioner på skolan utifrån de förutsättningar som vi fick förra året när vi startade upp skolan i våra nya lokaler.

Att få in vikarier är extra viktigt. Och att få in bra vikarier. Överlag så har vi lyckas bra! Vi har fantastisk personal som hela tiden gör sitt allra yttersta för att era barn ska få det allra bästa! Till våren gör vi också förändringar som kommer att förbättra förutsättningar ännu mer!

Vi vill rikta ett stort tack till er föräldrar! Vi känner att vi har så många nöjda föräldrar som har ett stort förtroende för det arbete vi gör! Någon/några är inte helt nöjda. Det vet vi också. Dessa föräldrar kan för tillfället också ha rätt i sak. Vi tackar även er för att ni faktiskt tror att vi kan åtgärda saker, även om man för stunden inte är helt nöjd. Att tala gott om varandra är vår största gemensamma styrka. Detta då vi alla har samma mål: dvs att eleverna utifrån lagar och regler ska nå målen i skolan, och även må bra!

Till nästa termin ska vi även försöka få igång i Föräldrarådet igen.

Grundskoleförvaltning:

I januari går skolan in i en ny organisation här i Borås Stad. Som förälder kommer man inte märka några stora förändring direkt vid start. På sikt kommer skolorna i staden att få mer likvärdiga förutsättningar. En liten detalj som kan komma att märkas redan under våren är att skolorna får nya hemsidor. Det är tänkt att dessa också ska vara mer uppdaterade och kunna informera er föräldrar på ett bättre sätt än vad som tidigare varit fallet.

Ny medarbetare:

I årskurs 2 börjar Jenny Grew, som är utbildad lärare, i februari. Detta istället för Susanne Svenungsson som nu slutar. Vi tackar Susanne för allt arbeta hon gjort och önskar henne lycka till i framtiden. Ersättare för Susanne under januari har vi olika interna alternativ till på skolan, som vi behöver fortsätta diskutera här under veckan innan vi fattar beslut.

Läsårstider:

Vårterminen 2017

Tisdag 10 januari – fredag 16 juni

Lovdagar, helger och kompetensutvecklingsdagar för personal

•Måndag 9 januari

•Måndag 13 februari – fredag 17 februari

•Torsdag 9 mars – fredag 10 mars

•Fredag 10 mars

•Måndag 10 april – måndag 17 april

•Måndag 1 maj

•Torsdag 25 maj – fredag 26 maj

•Måndag 5 juni – tisdag 6 juni

•Måndag 19 juni – torsdag 22 juni

Vi önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År

Med vänlig hälsning

Jesper Henriksson

Rektor

Ann-Kristin Sjörén Stendahl

Biträdande rektor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *