Veckobrev inför v. 35

Då har vi gått första veckan i tvåan. Alla Slaghökar, Sjöbjörnar och Skeppsråttor har jobbat på bra (för så heter ju våra nya grupper)!

Vi kommer att ha en gemensam bok som läsläxa som heter ”Diamantjakten”. Den har ni hemma att öva i från tisdag till tisdag. Öva gärna en liten stund varje dag, men minst tre gånger per vecka. Ni får alltså hem läxan nu på tisdag. Då får ni även hem en matteläxa i matteläxboken.

Alla barn har kommit olika långt i sin läsutveckling, så tänk på att anpassa läsningen efter ditt barns sätt att läsa. Ett barn som läser flytande kan läsa hela kapitlet högt för er föräldrar och tränar på betoning och inlevelse. Ett barn som inte än läser flytande läser delar av texten högt för er föräldrar och ni föräldrar kan läsa resten högt för barnen.

Boken ska alltså bara finnas i skolväskan på tisdagar, i övrigt finns den hemma hos er så att ni kan lästräna! Låt gärna läsläxan ligga plastfickan eller i en egen mapp, så den skyddas. De första läxorna kommer att delas ut nästa vecka.

Nästa veckas Kom i håg:

Idrottskläder ska tas med för gr. 1 måndag och fredag och för gr. 2 och 3 måndag och torsdag.

Tisdag: Matteläxa och läsläxa kommer hem.
Grupp 1 Slaghökarna
Kontaktlärare Marie Ström
0736-63 49 09 marie.karlsson@edu.boras.se
Grupp 2 Sjöbjörnarna
Kontaktlärare Susanne Svenungsson
0730-39 28 78 susanne.svenungsson@edu.boras.se
Grupp 3 Skeppsråttorna
Kontaktlärare Zophie Zonefalk
0702-92 55 57 zophie.zonefalk@edu.boras.se

Trevlig helg önskar Marie, Susanne och Zophie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *